Ja nisam Vatra, moja snaga je Voda

Ono što iskrenom ljubavlju ne možeš preobraziti ili pripitomiti, sigurno nećeš savladati divljim strastima i besom.
Pogrešno je Vatra uzdizana kao najjači element, kao strast , kao moć, kao nepredvidiva sila koja ruši sve pred sobom. No da li je to vatra? Kada ona nikada ne miruje, te tako i nema kontrolu nad sobom; Kada pali i zagreva ali nema moć da stiša i hladi; Kada svojim plamom zavodljivo zove na igru i žar ali ne ume da pleše niti ugasi žeđ.
Voda je najjači element. Simfonija tri stanja koja se po potrebi menjaju jedna u druge. Mirna je i tišinom zavodi. Jaka je i talasima nosi. Strastvena je i svojim bezobličjem govori da može biti sve a ne mora biti ništa. Ona je smiraj, ona je mudrost. Hladna i ledena da ugasi sve Vatre ovoga sveta. Ljuta i uzburkana kada proključa u naletu strasti. Divlja kada brzacima juri ka svojim najdubljim ciljevina i nezaustavljiva kada to naumi da bude.
Može li se onda Voda meriti sa nekim elementom? Sadrži strasti Vatre, Čvrstinu Zemlje,Mirnoću Vazduha i Beskrajnost Duha. U svemu je i sve je u njoj. Nedostižna i jedinstvena po svom obliku.
Ne upoređuj me sa Vatrom, nisam tako kratkotrajna niti plahovita poput Vazduha, a čvrstinu Zemlje i sama već posedujem. Tu gde prođem moj trag je neizbrisiv .
Moj element je Voda, čije osobine su majka i maćeha svih drugih…

Dijana Zmija​

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s