Dijana Zmija -Strahovi

Mnogo su me puta pitali-zar se ne plašim ovoga ili onoga, da će se nešto ovako ili onako završiti. Mnogo puta sam im govorila jedno te isto- da se čovek ne može roditi iz straha, te tako ništa na svetu ne može da se stvori i održi vođeno strahom. Ako breg treba da krene na čoveka, čovek mu se ne može odupreti ali se može pomeriti te ga obići i na njega se popeti.Tako se i strah osvaja, ne hrani se u glavi ono što nas plaši jer je normalno da bude nepoznato. Mada smo mi ljudi, radoznalog srca, nezadovoljni kada ne znamo šta je ono što nas čeka. To nezadovoljstvo je rupa bez dna koju ne umemo popuniti ni da nam svi proroci sveta obećaju istu sudbinu… Al tako je lakomislena ljudska duša kada joj je do nečega stalo…hoće to da zadrži po svaku cenu…a kad biste je pitali zašto ne bi znala da vam kaže…Jer treba pustiti. Treba odustati, treba prepustiti da vreme podnese dokaze o tome je li bilo vredno to voleti i za to se boriti..Jer, ako sam u nešto sigurna to je da je sve za šta smo podneli rizik, bilo toga rizika vredno i sve što nas je u momentu vodilo u beskraj sreće, bilo je vredno svake naše žrtve…Iako mu nismo naslutili kuda će odvesti i da li će se u tome namnožiti strahovi kao utvare da nas opsedaju i ruše nam iluzije.
Ali, ljudi moji, strah je još i najbolji saveznik čoveka jer mu pokazuje da ono čega se plašimo upravo vredi kršenja svakog pravila. Da ono što nam ne da smiraj vredi borbe i osvajanja i da se samo budala ne plaši ničega i samim tim sve olako shvata.
Zato naučih da sa strahovima pravim sporazume i da ih pustim da mi pokažu gde se trebam truditi više a gde ne trebam uopšte..Jer ono što vas ne uplaši makar jednom, nije vredno ni razmišljanja o tome…

Popnite se na to brdo onda pre nego što vam ono zakloni vidike i baci vas u zaborav…

Dijana Zmija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s