Teže ti je jer si ŽENA

Moje viđenje žena koje su prestale da se osećaju lepima pa i da se sređuju je zato što većina muškaraca danas, ženi laska jer hoće nešto od nje, a ne daje kompliment jer jednostavno vidi lepu ženu i to je to, ne zamišlja ništa u vezi nje niti je sa njom iz neke koristi.
Isto tako mi je žao da vidim zapuštene žene, kojima je svakim danom sve teže da izađu iz kuće, iz rutine. Ima onih domaćica koje misle da rešavaju sve probleme jer redovno čiste, održavaju kuću i kuvaju, a ima i onih koje se zaglibe toliko u svoje nezadovoljstvo-mužem, životom, okolinom, da im se ne mili da ulože u sebe.Tu postoji naravno varijacija primera od žena koje su generalno nezahvalne prema životu do onih koje postaju žrtve svog truda i rada i sve manje primećuju da neko to ceni.
Taj neki svojevrsni balkanizam je opšte prisutan u mnogim domovima. I onda imate opet dve vrste žena-one koje rade sve da bi privukle bilo čiju pažnju i one koje se nikad više ne srede, ne kupe sebi novu haljinu i nigde više ne izađu jer daju pažnju pogrešnim ljudima za koje su bezlične i gotovo providne.
Za te druge se podrazumeva da su poslušne i da više nemaju pravo na mišljenje, isticanje, rad na sebi i nadogradnju sebe.
Ali aj se ne slažem sa tim da žena treba da zavisi od uvraženog mišljenja ni njene porodice, ni muškarca sa kojim je, pogotovo ako je on sputava.
Svi zaboravljaju da je život jedan, da niko nije rođen da bude rob niti da sebe unizi radi tuđeg hira.
A žene su izgubile uvid u svoju nežnost, senzualnost i vrednost jer su stalno bombardovane beskrupuloznim komentarima i ograničenjima iz okoline, koje ne treba ni po koju cenu da trpe.
Na kraju krajeva, preterana žrtva za vašu porodicu , decu ili čoveka će vas samo ostaviti prazne kada svako od njih jednog dana krene svojim putem a to se neminovno desi ako se ne nalazite u odnosima koji su puni ljubavi gde možete da se ostvarite na kojem god polju da želite.

Dijana Zmija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s