Dijana Zmija -”Sloboda” u čaši od ludila

 

Znate li šta je dovuklo monotoniju i nezadovoljstvo među ljude? Što nema časnog izazova.
I ne smatram izazovom osvojiti nekog jer je televizija puna vulgarštine od koje ti se prevrće želudac. Mislim na osvajanje sebe ; Trudu da osvojimo neosvojivo, da postignemo veliko, da pomerimo granice; One ljudske i nadljudske. Mnogo ima reči, malo motivacije. Previše ima onih koji imaju mišljenje o svemu a malo mislilaca koji zapravo donose ideje; A negde ima ideja a nema ko da ih pokrene. Lakše je prespavati dan ili robovati na poslu koji nam ni najmanje ne prija. Više niko ne ide iz ”komfortne zone” a ona je samo prividno zona komfora. Lakše je tim pticama u kavezu jer su grabljivice van veće od samih lešinara.
Politička situacija svela je naše izazove da studiramo-nepotrebnima jer se diplome kupuju i ako bi ih stekli znanjem, nema ko da ih vrednuje; Poslodavci nas kupuju sitnim parama gde u Srbiji ima više gladnih i umišljenih nego što ima zaposlednih i optimista. Tu leži koren našeg slomljenog duha jer su nam snove stavili na povodac i prikačili na mašinu da ih nikada ne sustignem.
Ne dok se ne budemo trgli iz og kovitlaca, slepila i pomirljivosti sa rutinom koja nas polako izjeda i ubija intelicenciju na kojoj smo godinama vredno radili.
Al ko se seća godina rada i truda kad ti zalepe šamar nemaštine i podcenjivanja vašem zalaganju i snovima?

Dijana Zmija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s