Dijana Zmija-Hrabrim i Buntovnim Srcima

Sreća se ne čeka i ne juri , ona se poziva. Ne možemo stajati i čekati da se svet zavrti oko nas. Ukoliko želimo biti centar sveta-moramo mu ponuditi nešto što će ga privući da oko nas zarotira, u suprotnom ,oduvaće nas sa pozornice.
Ljubav se ne moli, ne juri niti sažaljeva. Ukoliko ste je vredni, naćiće vas, ali joj se morate prepustiti, ukoliko joj se prepustite a ne zavrednjuje vas kao vi nju, krenite dalje, na svačijem putu je po jedna ekvivalenta vašem trudu, vašoj uloženoj energiji, vašim suzama, snovima, nadanjima i shvatanjima. Izgubio je samo onaj koji nije ni pokušao i ko je odustavo više puta nego što je probao opet.
I ne mislite da mali rituali nisu magični.Oni su baš te sekvence koje otvaraju pore vašem ustajalom i neenergičnom životu. Paš taj poklopac koji mora da se ukloni da biste opet prodisali, da biste prizvali ljubav, sreću, harmoniju ka sebi.
Zapalite mirišljave štapiće, častite sebe izlaskom nasamo, svojim mislima, daleko od monitora, daleko od svih osoba. Budite za sebe to što jeste. Oprostite si svoje greške, neuspele ideje, lošu organizaciju.Odahnite. Pa krenite opet. Pod vašim uslovima, ne pod uslovima vaše druge polovine, mame i tate, ili očekivanjima sveta.
Zasejte mir tamo gde kročite, jer su mnoge duše uznemirane i bez vašeg nervoznog koračanja ka njima.
Potrudite se da osobe ostavite pozitivnije kada od njih odlazite. Ponudite im utehu, nadu, široka shvatanja i nebo ako želle pustiti svoje ptice da lete. Ali ne nudite svoje nebo, njega čuvajte za vaš svet u koji ćete puštati samo odabrane-one dovoljno snažne da vas osnaže i dovoljno mudre da vas inspirišu.Da ostavite što manje prostora za izdajnike koji bi se eventualno u njemu našli, te pocepali koji oblak pri napuštanju vaših odaja.
Napišite pismo nekome, čak i kada ne znate kako, jer jednom će toj osobi ostati samo pisanin trag da vas opet probudi u njenom sećanju.
Tako biva sve jednostavnije i lakše.
Napravite sebi hir, postavite granice do kojih seže vaša dobrodušnost ali prestaje naivnost. Pročitajte knjigu da vas oplemeni, smekša i možda razume kada niko ne bude umeo.
Zapalite mirišljave sveće, štapiće, pustite eterična ulja, potrošite novac koji teško stičete, i neretko poklonite čak i onda kada se sami stiskate. Univerzum sve vraća kao bumerang na male prozore, dovoljno da nas pokrene, podstakne i okrene u pravom pravcu, čak i onda kada pomislite da su vam se zalupila pred nosom baš TA vrata koja ste toliko čekali da otvorite. I onda pogledate neka druga, veća i bolja i možda lakša da im se primaknete.
Budite voda, ne stojte u mestu, i čvrsto se držite svojih tokova. Budite borci, pozovite sreću, ona dolazi hrabrim i buntovnim srcima.
 
Dijana Zmija
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s