Dijana Zmija-Krotitelju plamena

Tu sam. Misaonu distancu od tebe, misaonu distancu od realnog sveta. Ni stvarna na javi, ni realna u snovima. Čudno. A kraj tebe tako nestvarna. Nedostaje samo materija, između svetlosti i energije koja se od tebe vraća ka meni.

Nedostaje da se materijalizuje ono što bi u hemijskom svojstvu izazvalo sudar čestica. Baš onakvih kakve smiču svet. A ovo je naš jedinstveni sudar svetova. Drugi nećemo dočekati.

To su ruže u vetru koje šalju nam crvene kiše. To je kratak spoj posle koga se razdvaja što je nekada bilo jedno, ili se cepa ono nedeljivo.  Ples samoće rezervisan za partnera koji ovo veče neće doći. Ples koji niko drugi neće zaplesati u tvoje ime.

A svako bi hteo da spozna što vekovima spoznaje nauka, Što nedokučivo opisuju pisci i što beskrajem traže izgubljeni.

Jedino su oni znanci karici koja lančano obuhvata misli, drhtaje srca i vrtloge vorteksa u njihovim snovima. A rečima se ta karika ne opisuje, srcem ne poznaje i dušom ne dotiče. Ne dok se od sebe ne otisnemo i krenemo putem lutanja, ka našim iskonskim željama koje ljubomorno čuvamo od sveta.

Ne, dok vaš pogled ne zaluta i ne nađe smiraj na pogledu daleko od ovog, vama razumljivog i vama komotnog sveta. A verujte mi, tamo gde ni Had ne kreće svojim plovilima večnosti, tamo se nalaze dvorane za najhrabrije koji umeju slediti dubinu njihog poimanja ljubavi, i ne ustuknu naletom mrazeva vremena, i stihijama koje vas uporno uvlače u kandže realnog i statičnog sveta, držeći vas neme i gluve za ono od čega ste zapravo satkani.

 

Dijana Zmija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s