Dijana Zmija-Izbirač Naiđe Na Otirač

Nisam ja zaboravna šta je ko rekao i uradio već samo volim da volim pa čak i ljude koji ne zaslužuju toliku količinu ljubavi-obaspam vrlo često istom. Nekoga ljubav leči, promeni,preispita a neko ko je prosto nepopravljivo beskrupulozan ne može da očekuje da na neplodnoj duši izraste drvo života. Neki i neće, ne samo da ne mogu, neke i mrzi-da vole, da daju , da znaju kako da se nekoga sete, da budu nežni-da poklone dan, sat, poruku ili nešto lepo, skromno a bitno….Previše su se svi okrenuli sebi, zašto se onda čude drugima koji ne rade ništa različito od baš toga-zatvaranja očiju kraj ljubavi, blagostanju i pred nepravdom.
Nekad moraš ti biti taj ko će učiniti prvi korak-ka nežnosti, ka pažnji, ka emocijama….A sve dok uvek čekaš da se toga neko seti, načekaćeš se.
Ima ljudi koji zaslepljeni sobom-svojim željama ilinezadovoljstvima, svojim dramama, uglavnom umišljenim, propuštaju blagoslov života koji protiče i zauvek odlazi od njih.
I biraju.
Čovek stalno misli da ima vremena, i da može da bira, da posle ovog može još bolje, da posle nekog može još neko, još koji zahtev, još koja želja. Kao u crkvi-traži traži, al se nikad ne seti da odeš u nju samo da se zahvališ.
No život nije crkva niti daje previše šansi lenjima i onima što su neosetljivi na ljubav i nežnost. Ništa se ne podrazumeva.
A savršena rečenica na koju me je podsetila predstava još iz osnovne škole glasi-Izbirač naiđe na otirač.
Nemojte se previše čuditi ako ste nesrećni, možda je vaša glava previše zagnjurila u oblake, al ne da leti, nego da zaboravi da je delom i telom na Zemlji.A to košta. Košta sreće.
Dijana Zmija

Advertisements

2 thoughts on “Dijana Zmija-Izbirač Naiđe Na Otirač”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s