Dijana Zmija-Sa Nemirom Mesečine

Jednom mi je neko rekao da se čovek najbolje otkriva pod svetlošću Meseca. Istina se krije negde duboko, daleko od očiju u njegovim skrivenim strastima.

I sama sam se uverila u čovečju ćud, smelost i igre koju prate mesečeve mene. Jer se čovek baš po njima, nesvesno i neizbežno, menja i prilagođava-životu i ljudima.

Ono što niko ne zna, saznavale su mesečeve oči. Zagledani u njih, stiemo do sopstvene spoznaje. Njegove su  iskre, lebdele kroz naše poljubce i otkrivale najistančanije želje u dubinama beskrajnih srca.

Pod plaštom smo mesečine, stvarali alhemiju ljubavi. Jurili smo za svojim snovima i bežali od sena tuđih. Opet nam je mesec kao prijatelj nudio zaštitu, smiraj i svetlost da pokaže put . Obasuo nas je zvezdama i probudio uspavane zveri divljina. Omađiao nas je tajnom ludila, za tuđim osmehom i tuđim usnama.

On je naša izvorna težnja ka mističnom , zbog spoznaje i radoznalosti koja je satkana u našu bit. Rasplamsava  vatre strasti kojima se hvatamo kao za uzde svojih divljih konja. Nezaustavljivi da odemo tamo kuda nas razum ne bi nikada uputio, nemoćni da se zaustavimo u težnji ka našim slabostima.

Mesec se boji razuma, jer razum vešto tamniči snove. Njih poznaju naše suzne oči, jastuci nesanica i noći bez zore…Taj šapat koji se čuje kroz noć, uz svirku zrikavca i miris slobode.O njemu  pišu najveći pesnici, sa njim se bude i noćne more.

I onog momenta kada me putevi života dovedu do litice straha i utvara, dajte mi krila od mesečevih niti, da stignemtajnu koja me je sputala.

 

Dijana Zmija

Advertisements

One thought on “Dijana Zmija-Sa Nemirom Mesečine”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s