Dijana Zmija-Sve Će To Ponos Da Pobaca

Ne uspevate da se zbližite jer ljude više ništa ne zanima i više ni za šta ne gaje strah. Ne brine ih da će zakasniti, da će vas propustiti, da ćete vi propustiti njihi.Jer danas se nalazi zamena svemu, na jeftine načine. Ljubav je potrošna, pažnja kratka, zainteresovanost nepostojeća ali svi znaju fantastično da glume, glasno da se smeju, iskreno da lažu…Dok ne odu kući, posle sastanka, pijanke, zabave, dok ih utvare samoće ne pritisnu. ALi ne brinite, ni tada oni neće biti ono što jesu. Preživeće i tu noć i još mnogo noći, u maloj skučenoj teskobi svojih folirancija. Sve može samo dok se od njih ne zatraži da se iskreno nečemu prepuste, da ih iskreno neko zanima, da istinski nekog pitaju kako je i da do kraja saslušaju šta ima da kaže.
A do tada, biće oni formalni, nedodirljivi, kratki u nastupu, oskudni u rečima, bahati u osmesima i potpuno neosetljivi na to što drugi u njima vide…
Biće tako dok se oni ne pretvore u one koji isčekuju, koji plaču, koji pate i broje minute, dane i sate, da im se neko bitan javi, da pokuca, da pozove, da upita kako su i da to zaista želi da zna..
A do tada proćiće večnost koja dva sveta istih čežnji i nadanja više ne spaja.
 
Dijana Zmija
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s