Dijana Zmija-Radoznalost

Radoznalost je pokretač i ključ svega na ovome svetu. Iz radoznalosti upoznajemo ljude, iz radoznalosti volimo, iz radoznalosti i grešimo. Premalo radoznalosti čini nas prostim, nezanimljivim olupinama a prepuno iste može uništiti naše dugo slagane kule od karata. Neke satkane od iluzije, neke od realnih snova a neke potpuno neodržive od peska i pene naših dalekih lutanja. Sve u svemu, naše su kule sve što imamo. Mi odlučujemo hoćemo li biti dovoljno radoznali da nastavimo da gradimo, ili nezainteresovani za svet oko sebe pa da i svet bude nezainteresovan za nas.
Radoznalost spaja ljude, jedno sa drugim a nekada i to drugo sa trećim ili četvrtim.Radoznalost nas lišava usamljenosti ili nam donosi previše nelagode, previše ljudi, previše situacija koje nas zbunjuju i mami nas na previše glupih i nesmotrenih odluka. Radoznalost nas i štiti, kada znamo ko smo i šta nam je u srcu, lako svoju radoznalost preusmerimo na najbitnije projekte, na najbitniju osobu, najbitnije želje…A nekad izgubimo sve to jer smo na sve one pogrešne situacije i ljude usmerili previše pažnje i želje, opet proistekle od radoznalosti.
Ne znam da li je istina da radoznalost ubija mačke ali je sigurno da ih vrlo često bespovratno povredi a nekada i zaleči da mogu otkaskati dalje i svoju radoznalost usmeriti na značajnije , za početak makar manje smrtonosnije stvari…
 
Dijana Zmija
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s