Dijana Zmija-Crne Kaubojke

Da vam ispišem priču o mojim prvim kaubojkama.
Nisam mogla da ih priuštim.Naravno. Da biste znali koja im je cena, ja mogu da posvedočim da je moj davni tadašnji dečko naručio costum made od Manual Co. i naravno platio ih oko 500 evrića…tada…pre jedno 6 godina…
ALi, ja sam ih dobila ranije, pre jedno 10-11. I to čuj, dobila, uzela od komšinice koja je taman svratila kod nas na kafu a bila je na putu do kontejnera-DA IH BACI. (Tada su postojali kontejneri u Kaluđerici, nisu đubretari bili fini kao danas da pored svakog dvorišta pokupe veliku kantu smeća)…
I tako komšinica stiže. Ona seda, ja merkam kaubojke. Kaže ona-izašle iz mode, moja unuka ih je nosila 1Otak godina, sad im je vreme da se bace. Skačem ja na nju, kakvo bacanje, ja to uzimam i ne vraćam 😀 Ali đavola. Broj su 38 a ja nosim 39/40.
No, ništa ja ne bih postigla bez moje divne inventivne bake. A moje komšije i divni mi, brat, su svedoci kroz šta sam prošla da ih istegnem.
Kaže baba prvo će ih umočiti u mleko- cele. Ja ćutim,slušam. Znam da je izvor njenih mudrosti neiscrpan,Umoči ih ona u mleko. Pa onda će u njih nabiti cepanicu drveta, u obe po jednu što je veću, ako treba čekićem, može i macolom. Gledam šta radi. Ćutim.Slušam dalje. Onda kaže, idu one u zamrzivač tako izvađene iz mleka, sa cepanicom u sebi. Rekoh dobro baba, ajde.
Sutradan vadi ona kaubojke, vadi cepanice iz njih i kaže da obujem.Bez muke, nema onoga što voliš. Rekoh nek ide život.I tako sam ih zaleđene nosila dok mi noge nisu otpale taj dan, ne bi li se raširile i oblikovale po mom stopalu a ujedno sam raskrvavila svoje divne noge. No, muka se isplatila. Iz broja 38 postaše one 39/40 i nosila sam ih gotovo do udaje,dok se nisu raspale.
Ne bih da kažem da ne pokušavate ovo kod kuće, ali čitate priču jednog fanatika pa ako preživite- da ih nosite u zdravlju i sreći .
Mi smo ta generacija dece koja je grebala da dođe do muzike,istrumenata i rock and roll odeće…I koja je bežala od kuće zarad koncerata.
Danas su neka druga vremena i previše stvari koje novac i bahaćenje može da kupi pa je valjda i vrednost slušanja dobre muzike spala na sve i svakoga.
Ali poenta ove bolne priče je da -noge prežive sve. Ako se voli i uporno, skoro kao mazga, želi to što se voli. Pa izvolte izborite se za to što volite.
 
P.S. U komentar naravno staju moje kaubojkedsc00763
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s